Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Nydiskat tangentbord

En dag häromveckan när jag satt mig vid datorn för att skriva enhetstester inträffade en olycka. Jag hade just hällt upp en kopp kaffe som jag gjort från kaffepulver och 80-gradigt vatten från min fina vattenkokare. (Nescafé Lyx-glasburken var ny för dagen, och det är få saker som lukar så gott som pulvret i en alldeles nyöppnad sådan.) Men precis när jag lyft kaffekoppen från skrivbordet, samtidigt som tankarna var hos mjukvaruprojektet och därmed en bit bort från den fysiska omgivningen, gjorde korsdraget mellan balkongdörren och sovrumsfönstret att det senare smällde igen på ett högst ljudligt sätt. Jag ryckte till och fick flera centiliter kaffe över tangentbordet.

Som tur är använder jag ett Microsoft Internet Keyboard Pro från år 2000. Det är en kvalitetsprodukt från en svunnen tid då stora företag fortfarande producerade kvalitetshårdvara för PC utan att rikta in sig specifikt på spelsegmentet. I dag finns det också påkostad hårdvara, men designen brukar avskräcka alla utom 12-åriga pojkar med datorspel som största intresse.

Hur som: tack vare denna lyckliga omständighet var det bara att skruva isär tangentbordet och rengöra det i diskhon:

Ett tangentbord av modellen Microsoft Internet Keyboard Pro rengörs under rinnande vatten i en diskho i ett kök.

Efter rengöringen var det som nytt igen:

Ett hörnskrivbord med ett tangentbord av modellen Microsoft Internet Keyboard Pro, en mus av modellen Logitech MX Master, två nästan kantlösa 27-tumsskärmar i landskapsläge bredvid varandra, en 24-tumsskärm i porträttläge och den ena i ett par av högtalare. Tangentbordet är alldeles rent.


Visa alla tidigare notiser.

Visa enbart de senaste notiserna.