Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: Första terminen

Tillbaka till originalmeddelandet.

Tack för ditt meddelande.

Ja, mina telomerer blir onekligen kortare och kortare.

Jag har förstås kommit över den värsta identitetskrisen, och HEL(vetet) är sedan länge över. Medicin är till stor del naturvetenskap, och oerhört fascinerande. Men man får inte alls utlopp för samma kreativitet och finurlighet som inom matematiken, vilket jag saknar. Man kan skapa matematik, men inte fysiologi. Dessutom tycker jag det är tråkigt att jag inte får göra någon ”nytta” i samhället längre.

Jag står ut, men om två–tre år tar pengarna slut, och hur jag skall lösa det problemet är ännu en öppen fråga. I och för sig kan man ju bo i skogen och äta bär, men hur skall jag kunna betala alla mina domännamn?

I sommar har jag planerat att skriva på min lärobok i matematik. Först och främst kommer jag skriva ett avsnitt om abstrakt algebra (grupper, ringar, kroppar och sådant) och ett om linjär algebra (främst ändligtdimensionella vektorrum och sådant); mer hinner jag nog inte under sommaren. Så nästa sommar blir det författande av analyskapitlet/-kapitlen (gränsvärden, derivator, integraler, andra analysbegrepp).

Andreas Rejbrand