Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: Läkarprogrammet efter HEL

Tillbaka till originalmeddelandet.

Tack för ditt meddelande.

Jag känner mig väldigt omskakad. Stressen som orsakades av omsadlingen (och den tillhörande HEL-mardrömmen) var större än jag kunde hantera. Men kanske är det värsta över nu när HEL är slut och jag kommit igång med den riktiga läkarutbildningen.

Däremot saknar jag verkligen matematiken, och framför allt arbetet som lärare i matematik; det passade mig så perfekt. Dessutom har jag ännu inte kommit över identitetskrisen, och jag tycker inte om att vara student (stress, självbild, ekonomi). Det faktum att alla mina pengar kommer att ta slut inom ett par år stressar mig lite. Vidare är jag inte särdeles förtjust i PBL (jag tycker traditionell undervisning är mycket bättre) och eftersom jag redan tidigare läst fysiologi på egen hand blir jag lite frustrerad över att bl.a. föreläsningarna är alldeles för elementära.

Men det värsta är nog över. Medicin och fysiologi är otroligt fascinerande ämnen (även om den konstnärliga aspekten är mycket större inom matematiken) och läkare är ett ganska bra yrke. Om jag inte går i konkurs kommer det troligtvis att bli bättre med tiden, om än långsamt. Förhoppningsvis får jag tid över till att skriva böcker om matematik.

Andreas Rejbrand