Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: PDF?

Tillbaka till originalmeddelandet.

Tack för ditt meddelande.

Anledningen till att jag skriver och publicerar uppsatserna i Microsoft Office Word 2003-formatet är främst att jag tycker bra om Microsoft Office 2003-paketet. Att jag publicerar dokumenten i det här formatet gör dessutom att de flesta datoranvändare kan läsa dokumenten, eftersom Word idag är den mest använda ordbehandlaren och Word 2003-filer är bakåtkompatibla ända ner till Word 97. Även alternativa ordbehandlare, som ordbehandlaren i OpenOffice i ditt fall, kan i många fall hjälpligt läsa Word-dokument. Att skriva, redigera och publicera dokument i ett och samma filformat underlättar dessutom arbetsprocesserna.

Microsoft tillhandahåller därtill ett gratis visningsprogram för Microsoft Word-dokument, vilket nästan helt utan problem kan läsa dokument skrivna i Word 2003. Detta gör att Windows-användare som inte har riktiga Word installerat ändå kan läsa Word-dokument. Programmet "Microsoft Word 97/2000 Viewer" kan laddas ner från adressen:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=sv&FamilyID=9BBB9E60-E4F3-436D-A5A7-DA0E5431E5C1

Emellertid är det ideala att alla ska kunna läsa uppsatserna utan försämrad kvalitet, och att erbjuda uppsatserna i Adobes PDF-format, vars läsare är gratis och finns tillgänglig för flera plattformar, vore att komma lite närmare målet. Dock känner jag inte till någon prisbillig lösning för konvertering till formatet, varför jag i nuläget inte kommer att erbjuda PDF-versioner av dokumenten.

Språkfelet på sidan Skärmbilder på webbplatsen för Webbeditorn Easy Coder har korrigerats; tack för påpekandet.

Andreas Rejbrand