Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: Mer pengar

Tillbaka till originalmeddelandet.

Stort tack för ditt meddelande.

Tyvärr har jag svårt att se att någon av lösningarna, eller någon kombination av dem, skulle fungera. Jag vet inte riktigt varför, men det handlar nog om problem i ”huvudet” på mig.

Värst är kanske att jag känner mig så trött, och har svårt att hålla mig ifrån sängen såväl på natten som på dagen. Sedan är jag väldigt dålig på att navigera i samhällssystemen (arbetsmarknad, myndigheter, bidrag, ... – det är för mycket jobb, trams och/eller ”spel för gallerierna” för mig), och känner inte att jag har energi att ta tag i det. Det är lite för många strider jag är aktiv i samtidigt (identitetskris, konstant friktion mot studiekamraterna, friktion mot samhället i stort, konflikter i släkten som är betungande att bevittna). Ibland har jag knappt motivation att fortsätta över huvud taget.

Jag kan inte heller ”tänka mig” att flytta ifrån min trea (6 500 kronor per månad), och jag har på sista tiden bosatt mig på min favoritrestaurang för att fylla något slags tomrum eller finna någon sorts ro. Faktiskt känns det som ett beroende, som något jag inte skulle klara mig utan. Men det är inte direkt McDonald’s vi pratar om, så det kostar mycket pengar. I princip har jag väl redan gett upp.

Andreas Rejbrand

Uppdatering (2016-09-28 01:20:08): Jag är medveten om att det låter fel att bosätta sig på en dyr restaurang när man befinner sig i ekonomiskt fritt fall. Till mitt försvar är det mina pengar jag bränner. Sedan känns det verkligen som om jag gått i en tung uppförsbacke i över tjugo års tid, utan att se något slut på backen. Då kan man tröttna.