Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: LiU-loggan?

Tillbaka till originalmeddelandet.

Tack för ditt meddelande.

Min första reaktion var också att det ser förfärligt ut, och att anledningen till punktens position var något oklar (jag ser framför mig hur folk kommer att skriva in li.u i webbläsaren). Färgen #54D8E0 var jag också initialt skeptisk till. Faktiskt planerade jag ett tag att skriva ett inlägg om den nya stilen, men sedan såg jag att många andra redan gjort samma sak. Även SVT uppmärksammade ju kritikstormen!

Nu har jag vant mig lite, men jag tycker ändå den förra logotypen och stilen var snyggare och mer värdig ett större svenskt lärosäte. Nåväl, sedan jag slutade på MAI betraktar jag ändå inte LiU som ”mitt” universitet längre, utan bara som en tillfällig bekantskap tills jag fått min läkarexamen. Så de får ha vilken logotyp de vill!

Andreas Rejbrand

PS: En annan sak som är ”något oklar” är hur det kan ha kostat 2,5 miljoner kronor att utveckla den nya logotypen (och färgval, och typsnittsval). Jag förstår det inte riktigt. Kanske ligger kostnaden främst i typsnittsrättigheterna? Kanske sätts priset efter kundens omsättning? Kanske är det ett riktigt gediget och professionellt jobb som ser till att alla subtila detaljer blir rätt?