Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: Svar på tidigare svar

Tillbaka till originalmeddelandet.

Tack för ditt meddelande.

Du har rätt i allt du skriver, som vanligt. Inte minst har du rätt i att det är "svårt". Det skulle ta mig emot väldigt mycket att engagera mig i sociala aktiviteter (i synnerhet om det är med en massa jämnåriga män). I vilket fall som helst skulle det lätt bli en parodi. Vidare har jag mycket svårt för att inte vara helt ärlig, så om någon skulle fråga mig varför jag gått med i/önskar gå med i förening X, så vore det svårt för mig att svara något annat än "för att hitta en flickvän". Om jag skulle gå med i någon förening, och det skulle fungera, så måste det i den föreningen förmodligen vara mycket fokus på själva huvudämnet, och väldigt lite fokus på sociala aktiviteter. (Alternativt måste föreningen företrädelsevis bestå av unga kvinnor.) Så jag vet inte om ditt förslag är realistiskt.

I vilket fall som helst skulle jag i sådana fall gå med i en förening utöver att arbeta med att publicera min bok, inte i stället för att publicera boken. Som du vet har jag på senare år insett att mitt problem går att generalisera till "annorlundaskap i samhället", och det vill jag prata om.

Jag kommer nästan säkert inte att göra något av det du föreslår den här veckan (bland annat för att just den här veckan råkar vara ett olämpligt val). Men jag skall ha föreningsidén i åtanke framöver.

Jo, det anordnas en massa sociala aktiviteter i doktorandgruppen på MAI, men jag deltar aldrig i dem. Jag har inte ork/energi att lägga på sådant: man skall transportera sig till en viss plats, vara social flera timmar i sträck, osv. Även om jag mycket väl kan göra sådant, så tar det mycket energi och ork, och jag har inte överflöd av dessa varor. Dessutom är själva aktiviteterna nästa alltid sådant som jag själv är högst måttligt road av. Jag går mycket hellre själv till en fin restaurang och äter en god middag. Det är avslappnande.

Andreas Rejbrand