Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: Skogsborgsskolan

Tillbaka till originalmeddelandet.

Jag tycker sanningen är viktigare än allt annat. Mitt mål är att beskriva historien så exakt som möjligt. Jag ändrar eller förvränger inget. Däremot berättar jag inte alla detaljer om vad som hände på gymnasiet, av den enkla anledningen att jag inte kan hänga ut andra personer (jag kan till och med bli stämd för det). Trots det smärtar det lite att inte kunna berätta precis allt. Jag kan nästan sätta mitt liv på att det inte finns några "lögner" i min bok Ändlös längtan.

Det du skriver nu bekräftar ju bara att allt som står i mina texter är sant. Ditt meddelande låter trovärdigt och har en elegant (så när som på det grammatiska felet) "punchline" med Jesus Kristus, men det spelar ingen roll om meddelandet bygger på en (medveten eller omedveten) missuppfattning eller helt enkelt saknar substans. Värt att notera är ju också att vi bara kände varandra under låg- och mellanstadiet. Större delen av boken utspelar sig på högstadiet, gymnasiet och under mitt vuxna liv. Faktum är att mycket i mitt liv ändrades mellan mellan- och högstadiet.

Men, nåväl: ange sid- och styckereferenser till alla påstådda oriktigheter så kan vi reda ut dem.

Uppdatering (8/5/2013 12:38:14 PM): Däremot kan jag kanske ana hur du kom fram till din felaktiga slutsats. Jag framstod nog i mycket mindre utsträckning som "hämmad" och "utanför" på låg- och mellanstadiet, jämfört med på högstadiet och senare i livet. (Även om fröna till mycket fanns redan då, såsom min enorma längtan efter kvinnlig närhet.) Men absolut inget som står i min bok är lögn eller oriktigt; det måste du hålla med om.

Andreas Rejbrand