Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: En kortare frågeställning

Tillbaka till originalmeddelandet.

Tack för ditt meddelande.

Jo, du har alldeles rätt. Jag vill verkligen berätta om mina erfarenheter. Dels behöver jag det själv (terapi) och dels tror jag samhället bara skulle må bra av att få lite vidare vyer. I synnerhet har jag alltid känt mig ganska "ovälkommen" i samhället (för att jag är annorlunda); ökad tolerans för folk som är lite annorlunda (så länge de inte gör något dumt) är något jag vill verka för. Jag blev ju, som du kanske noterat, själv väldigt ledsen över den nyligen uppdagade identitetsstölden på Facebook. På sätt och vis tycker jag att det är vad min bok egentligen handlar om – det att vara annorlunda i en värld som kräver konformism.

Men visst, boken handlar förstås också mycket om mitt mest konkreta problem. Jag har inte haft någon kontakt med någon av de kvinnor som nämns i boken efter att respektive händelser i boken utspelat sig. Jag har ingen som helst kontakt med någon av mina gamla "klasskamrater", varken från grundskolan eller från gymnasiet. Det senare torde väl för övrigt inte komma som någon större överraskning, eftersom jag (fortfarande) känner förakt för många av de som fanns i min omgivning (både lärare, skolledning och elever) på gymnasiet. Och det skulle inte förvåna mig om det är någon från gymnasietiden som ligger bakom det brott jag nyligen fick reda på att jag blivit utsatt för.

Ånger? Jag vet inte om jag skulle kunna känna någon sådan, eftersom jag inte kunde ha handlat annorlunda. (Dels var jag ju barn, och dels befann jag mig i en mycket svår situation. Bara djup depression i sig är ett stort hinder; lägg sedan till min isolation, på alla plan.)

Något jag känt mig allt mer ledsen över, på senare tid, är dock att jag inte valde läkarprogrammet efter gymnasiet. Jag valde ju mellan fysikprogrammet och läkarprogrammet. Det borde ha varit ett svårt val, men det var det inte; jag hade ju aldrig kunnat ha några kvinnliga patienter. Bara att vidröra en jämnårig kvinnas hand hade ju för mig varit en mer erotisk upplevelse än vad ett samlag är för en "normal" person (och tyvärr är väl situationen nästan densamma i dag). I och för sig älskar jag matematik och fysik, och skulle väl inte vilja välja bort min karriär hittills, men ändå känner jag viss sorg över att jag aldrig fick ett val. Lite konstigt, men så är det.

"Reglerna" du pratar om är förmodligen reglerna för gästboken. De författade jag för tio år sedan. Tillägget "emellertid ej privata frågor" ser jag nu att jag borde ta bort; jag vill ju t.ex. ha sådana här intressanta frågor. Det jag främst tänkte på när jag författare reglerna var nog att jag ville hålla min familj utanför. Det är ju, som bekant (eller uppenbart), många som stör sig på mig, och det vill jag inte skall gå ut över min familj. Därav den närmast totala avsaknaden av familjerelaterade saker på min webbplats.

Andreas Rejbrand