Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: Frågor om etanolkonsumtion och matematik

Tillbaka till originalmeddelandet.

Jo, jag tror också att hon fick det från den här bilden, och visst har du rätt – det är Coca-Cola i glaset. På en annan bild från samma tillställning troliggörs detta, och att jag tycker om Coca-Cola är ingen hemlighet. Den restaurang som tillställningen hölls på serverade Coca-Cola i dylika glas; jag minns inte säkert, men jag undrar om inte colan var på tok för varm också.

"Jag har aldrig druckit alkohol." är den korta versionen, som också är så pass sann att en även en perfektionist som jag nöjer sig med den. Men visst, jag kan inte utesluta att jag någon gång som barn ("för skojs skull") fått smaka en halv kubikcentimeter vin, eller att jag någon gång druckit cider som inte varit alkoholfri. (Jag har druckit cider några gånger, men är inte förstjust i det. De flesta gångerna, kanske samtliga, har det varit alkoholfritt.) Det värsta jag gjort är att jag vid en handfull (~fem) gånger prövat kaffedrycker med sprit i; jag kan inte säga att jag tycker om det, utan det har mest varit som dryck till desserten för att "toppa" trerättersmiddagen, eller pröva något nytt. Annars har jag aldrig druckit öl eller vin eller någon annan etanolhaltig dryck; jag tror knappt jag skulle få i mig det. I synnerhet har jag aldrig ens varit i närheten av berusning. Som du nog vet är etanolmissbruk, i synnerhet bland ungdomar, något jag tycker mycket illa om. Anledningen till att den nya texten på biografisidan inte innehåller något om sprit är att jag ville fokusera på andra saker, som kändes mer relevanta (och det skulle ju bli en ny text); anledningen till att jag fortfarande länkar till den gamla texten är ju att den också innehåller bra saker, som jag inte vill ta bort, som t.ex. det här med sprit.

Med "kurser på grundnivå" menar du nog snarare "undergraduate courses" (vars svenska översättning jag just nu inte kommer på). Sådana kurser brukar delas in i kurser på grundnivå (G) och på avancerad nivå (A). (Sedan kommer kurser på forskarnivå, eller på "graduate level", eller "doktorandkurser".) Hur som helst: nej, jag totalt missade att få in statistik och sannolikhetslära i min grundutbildning. Jag tror dock inte att det kommer vara något problem med mina doktorandstudier. För det första så tror jag inte jag kommer behöva särdeles mycket statistik (om någon alls), och för det andra är det ju lätt att inhämta nödvändiga kunskaper vid behov (det finns nog många bra böcker i ämnet).