Flag of the United Kingdom
Andreas Rejbrands webbplats

Gästbok

Svar: Hur du gick till väga!

Tillbaka till originalmeddelandet.

Tack för ditt meddelande.

Jag fick inte MVG i alla ämnen i grundskolan; undantagen var idrott, bild och musik, vill jag minnas. På gymnasiet, däremot, fick jag MVG i allt förutom Idrott och hälsa A.

Jag var nog lite speciell när jag gick i skolan. Jag var aldrig med vänner på fritiden, utan all min tid gick till skolarbete och "programmering". (Citationstecknen eftersom jag på högstadiet inte var någon särledes avancerad programmerare - i själva verket är det synd att kalla det för "programmering". Förvisso kom jag på tredje plats i Datormagazins programmeringstävling när jag gick i årskurs åtta (tror jag) och fick en HP iPaq, men det var mest för att jag hade en bra idé som inte var särskilt svår att implementera. Riktig programmering, direkt mot Windows API, icke-triviala, manuella datastrukturer och algoritmer, manuell hantering av minnet i "heapen" och annat som hör "riktig programmering" till började jag inte med förrän på gymnasiet (på fritiden, förstås - om det fanns några kurser i programmering på gymnasiet så var de på "barnnivå" i jämförelse). Däremot kunde jag nog rabbla upp några hundra vanliga filsuffix (Windows) på direkten.)

Så jag kan nog inte ge dig några direkta råd. Däremot kan du fundera lite över ditt språkbruk. Ditt meddelande innehåller sex-sju (lite beroende på hur man räknar) språkfel. När det gäller noveller, och svenskämnet i allmänhet, så handlar det mycket om ärlighet. Man måste verkligen tro på det man skriver. Gör inte bara de uppgifter du får, utan gör uppgifterna till dina uppgifter, uppgifter som du är intresserad av, på alla plan. Sedan gör du uppgifterna!

Många av mina noveller och uppsatser jag skrev på skoltiden finns på min webbplats. Exempel är alltid bra.

Pilot är ett mycket trevligt yrke. Jag själv skulle kunna tänka mig att bli det. Bra val!

Andreas Rejbrand